Гаспачо от авокадо

Гаспачо от авокадо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
19/10/2010
"Имате ли си любима рецепта за гаспачо? Вече имате!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 004
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматът се бланшира в кипяща вода, след което се потапя в ледена вода. Обелва се и се почиства от семената.

Краставицата се обелва, чушката се почиства от семето, а лукът от обелките. Зеленчуците се нарязват на дребни кубчета и се смилат в блендер. Прибавя се почистени от костилката и кожата авокадо. Отново се смила до гладко пюре. Подправя се със лимонов сок, сол, зехтин, смлян черен пипер, захар на вкус.

На сух тиган се запържва беконът, след което се отцежда върху кухненското руло.

Готовото гаспачо се разпределя по чинии и се гарнира с изпържения бекон и нарязаните кубчета домати.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
mihail
mihail
15.11.2013 00:33
изглежда вкусно
0
0