Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Прясно зеле и филе от херинга в еър фрайър

Прясно зеле и филе от херинга в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Прясно зеле и филе от херинга в еър фрайър
Снимка: Валерия
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Много вкусна комбинация от риба и зеле, поднесени с чуден млечен сос"

Необходими Продукти

  • За зелето
  • прясно зеле - 1 малка зелка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • За рибата
  • филе от херинга - 2 броя
  • мазнина - 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • дижонска горчица - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • за млечния сос
  • животинска сметана - 100 мл (над 30 процента)
  • крема сирене - 40 г
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на шайби с дебелина около 2 или 2. 5 см. Намазва се отгоре с мазнина и се поръсва с подправките.

Във фрайъра се налива 1/2 ч. чаша вода. Зелето се пече на програма roast, 180 градуса, 15 минути без да се обръща.

Филето от херинга се намазва с изброените съставки. Пече се във фрайъра на програма roast, 185 градуса, 12 минути.

Сосът се приготвя, като всички съставки се слагат в тиган.

Готви се на среден огън до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. Става бързо.

Задушената риба се поднася със зелето.

Прясното зеле и филе от херинга в еър фрайър е готово.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: