Начин на приготвяне
Месото се нарязва на кубчета и се слага в тенджера с мазнината, за да се запържи. След като е почти готово месото, се слага лукът, който предварително сме нарязали на не много ситно, черният пипер и чубрицата и ги оставяме за още малко, докато леко се запържи (задуши) и лукът.
В друга тенджера прибавяме зелето, което сме нарязали на ивици, като предварително сме го поръсили с малко сол. Оставяме го да се запържи до омекването му, след като е готово, слагаме доматите от консерва, за да се запържат и те (или по точно, докато се изпари водата, която ще пуснат доматите), след това поръсваме с червения пипер, кимион, разбъркваме и наливаме малко вода, за да покъкри за още няколко минути.
Ястието се прехвърля в тава, налива се още малко вода и се слага да се пече на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути или докато остане на мазнина.
Коментари