Начин на приготвяне
За тестото - маята се слага в малка купа, ако използвате прясна я натрошете с пръсти. Топлата вода се добавя и се бърка докато маята се разтвори. Оставя се встрани около 15 мин. В голяма купа се слага брашното и се поръсва със сол.
Прави се кладенче в средата и се добавя готовата кашица с мая, останалата вода и всички други съставки от рецептата. Бърка се с дървена лъжица, докато тестото бъде поето. Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Маже се форма за пица с диаметър 30 см.
За плънката се запържват гъбите, магданозът, чесънът в зехтина, докато гъбите омекнат.
Когато времето за втасване мине, тестото се меси около 1 мин., след това се разточва на кора с диаметър 30 см. В средата му се добавя гъбената смес и рикотата. Поръсва се с пармезанът. Тестото се прегъва и натиска с пръсти. Пече се 25-30 мин., или докато стане златистокафяво.
Коментари