Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа от червено цвекло

Крем супа от червено цвекло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Крем супа от червено цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 3 глави
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 800 мл пилешки
  • чесън - 1 скилидка
  • сметана - 300 мл (течна)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина. Изваждат се и в същата мазнина се запържва брашното.

Разрежда се с бульона и се слага дафиновият лист. Периодично супата се разбърква, докато се сгъсти.

Добавят се сметаната, солта, черният пипер, кимионът, лимоновият сок и предварително свареното и нарязано цвекло. Супата се пасира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: