Начин на приготвяне
Първо, направете смес за палачинки и изпечете по стандартния начин.
В тиган на котлона добавете малко олио и ситно нарязан лук и ситно нарязана червена чушка. Запържете ги и добавете каймата. След като се запържи и тя, добавете сол, чер пипер, червен пипер, доматена паста, разбъркайте и налейте около 100 мл вода. Оставете да ври 5 мин и махнете от котлона.
В малка тенджера на котлона сложете бучка масло. След като се разтопи, добавете брашно и бъркайте енергично.
Оставете да се позапържи за минута и сипете постепенно прясно мляко, като разбърквате непрекъснато. Добавете сол, чер пипер и индийско орехче на прах. Оставете да ври около 1 мин или до сгъстяване. Махнете от котлона.
Включете фурната на 200°C с вентилатор.
Настържете кашкавал на едрото на рендето.
В тава 24 см /в зависимост от големината на палачинките, които сте направили /или друг подходящ съд за фурната редете.
Първо сипете малко /около 1 малък черпак/от Бешамел соса и хубаво размажете по дъното.
Сложете една палачинка. Намажете я с 2 с.л. от соса Бешамел.
Върху соса сложете в тънък слой от каймата и поръсете с малко кашкавал.
Следва отново палачинка, сос, кайма, кашкавал и така до изчерпване на продуктите за нашата вкусна лазаня.
На последната палачинка се слага само сос и се поръсва с кашкавал.
Печем лазаня с палачинки и бешамел в загрята фурна около 20 мин.