Начин на приготвяне
Измийте, изчистете и нарежете спанака на дребно. Загрейте в тиган малко мазнина и задушете лука. Добавете чесъна, а след 1 минута и спанака. Пържете, докато намали обема си.
Махнете от котлона. Добавете подправките, яйцето и натрошете сиренето. Разбъркайте и заделете.
За Бешамела запържете брашното в разтопеното краве масло, докато промени цвета си. Разредете с прясното мляко и изчакайте да заври и сгъсти. Добавете солта и индийското орехче. Изключете и заделете.
Подгответе си корите за лазаня точно, като е описано в опаковката.
Вземете подходяща тава и сложете малко бешамел на дъното.
Подредете корите, малко от спанака, отново бешамел и така до изчерпване на количествата.
Завършете лазанята със спанак с корите и изсипете целия Бешамел, който е останал.
Поръсете с 4-те сирена, а след това и със стафидите.
Печете лазаня Куатро Формаджи в загрята фурна на 200 °C до готовност.
Коментари