Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с палачинки

Лазаня с палачинки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Почитателите на лазанята ще ви кажат - най-вкусна е с палачинки Опитайте и кажете честно, не заслужава ли един лайк"

Необходими Продукти

  • палачинки - 1 кг
  • гъби - 700 г
  • кашкавал - 400 г
  • сметана - 400 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 4 глави кромид
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържват се или се купуват готови палачинки.

Измитите гъби се нарязват на ситно и се запържват в сгорещения зехтин с долята чаша топла вода, докато се изпари водата.

Добавя се наситненият лук, разбърква се и се добавят 3-4 супени лъжици сметана. Ври още 3-5 минути.

Настъргва се кашкавалът на едро ренде.

Намазва се дъното на голяма тава с малко зехтин и се слагат две палачинки една върху друга и след това върху тях се поставя от гъбената смес, после палачинка, кашкавал и така се редуват слоевете, докато останат две палачинки за най-горния слой.

Обилно се намазва всичко със сметана и се поръсва с настъргания кашкавал.

Лазанята се запича за около 20 минути, докато се получи златиста коричка.

Лазанята с палачинки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: