Начин на приготвяне
Изпържват се или се купуват готови палачинки.
Измитите гъби се нарязват на ситно и се запържват в сгорещения зехтин с долята чаша топла вода, докато се изпари водата.
Добавя се наситненият лук, разбърква се и се добавят 3-4 супени лъжици сметана. Ври още 3-5 минути.
Настъргва се кашкавалът на едро ренде.
Намазва се дъното на голяма тава с малко зехтин и се слагат две палачинки една върху друга и след това върху тях се поставя от гъбената смес, после палачинка, кашкавал и така се редуват слоевете, докато останат две палачинки за най-горния слой.
Обилно се намазва всичко със сметана и се поръсва с настъргания кашкавал.
Лазанята се запича за около 20 минути, докато се получи златиста коричка.
Лазанята с палачинки е готова.