Начин на приготвяне
Тиквичките се почистват и нарязват с белачката за картофи на тънки ленти. Поставят се върху домакинска хартия, за да им се отнеме водата.
В дълбока тенджера се сипва зехтин, наситнен лук и пасиран чесън и се оставя за няколко минути, за да станат прозрачни. Добавя се каймата и се разбърква, за да стане на трохи.
Добавят се доматите, босилек, магданоз, риган, сол, черен пипер и доматеното пюре и дафиновият лист и се оставя на умерен огън за къкри за около 30 мин.
В купа се комбинират Рикотата с яйцето, магданоз, настърган Пармезан - около 150 г, сол, черен пипер. Разбърква се добре до еднородна смес.
В тавичка се слага първо от каймата с доматен сос, после се редят тънките парчета тиквички, намазва се със соса от Рикота, ръси се Пармезан и отново тиквички и т. н., като се завършва с кайма и настърган обилно Пармезан. Между пластовете поръсвам със зърна пипер.
Лазанята се пече на 180 градуса за около 45-50 мин.
Лазанята от Тиквички без Бешамел е много вкусна.
Източник: Tasty