Начин на приготвяне
Обелете 2 средни патладжана и ги нарежете на кубчета. Поръсете със сол, разбъркайте и сложете в гевгир, за да се отцеди горчиви им сок. Оставете ги поне 30 минути да престоят, а след това измийте под течаща вода.
Нарежете глава кромид лук на дребно, а моркова настържете на едро ренде.
Обелете и нарежете 1 домат на дребно, а вторият на шайби.
Загрейте малко олио и задушете първо лука и морковите за няколко минути.
Прибавете ситно нярязания домат и чесъна, предварително нарязан.
След няколко минути добавете каймата и подправките.
Запържете и нея, докато стане на трохи, бъркайки.
Налейте към кето ястието чаша вода и оставете на котлона, докато заври.
След това прехвърлете в тава, наредете отгоре нарязаните на шайби домати и сложете да се пече в загрята фурна на 200°С за около 40 минути, докато остане на мазнина.
Поднесете патладжаните с кайма и домати на фурна, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз.
Коментари
Дано съм била полезна!