Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювеч»Кето патладжан с кайма на фурна

Кето патладжан с кайма на фурна

Кето патладжан с кайма на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Нека диетата не ви отказва от това да си хапнете вкусно!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чили - по желание
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете 2 средни патладжана и ги нарежете на кубчета. Поръсете със сол, разбъркайте и сложете в гевгир, за да се отцеди горчиви им сок. Оставете ги поне 30 минути да престоят, а след това измийте под течаща вода.

Нарежете глава кромид лук на дребно, а моркова настържете на едро ренде.

Обелете и нарежете 1 домат на дребно, а вторият на шайби.

Загрейте малко олио и задушете първо лука и морковите за няколко минути.

Прибавете ситно нярязания домат и чесъна, предварително нарязан.

След няколко минути добавете каймата и подправките.

Запържете и нея, докато стане на трохи, бъркайки.

Налейте към кето ястието чаша вода и оставете на котлона, докато заври.

След това прехвърлете в тава, наредете отгоре нарязаните на шайби домати и сложете да се пече в загрята фурна на 200°С за около 40 минути, докато остане на мазнина.

Поднесете патладжаните с кайма и домати на фурна, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Моля за извинение, пропуснала съм да напиша кога се слага патладжана. Нарязания, измит и отцеден патладжан добавете след лука и моркова. Запържва се за кратко, след това се прибавя домата и в последователност другите съставки.
Дано съм била полезна!
08.05.2023 07:39
Анонимен
Анонимен
Патладжана, кога??
03.11.2022 17:52
1
Анонимен
Анонимен
А кога се слага патладжана?
30.10.2022 16:14
3