Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Подлютен патладжан на фурна

Подлютен патладжан на фурна

Подлютен патладжан на фурна
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Специално за ценителите на пикантния вкус - подлютен патладжан на фурна"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • домати - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • чили сос - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • моцарела - 200 г
  • топено сирене - 4 - 5 парчета
  • босилек - 1/4 ч.л. - сушен
  • черен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана на дебели парчета и го осоляваме. Оставяме го за 20 минути и изплакваме с вода.

Сипваме нарязания патладжан в малка тавичка.

Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Добавяме ги в тавичката, посоляваме, сипваме олиото, лютия червен пипер, и чилито, разбъркваме слагаме в загрята фурна на 200 градуса да се пече.

Печем 30 минути, изваждаме, разпределяме отгоре моцарелата и топеното сирене, поръсваме с босилек и връщаме обратно във фурната.

Печем запеканката още около 20 минути. Подлютеният патладжан на фурна е готов.

Сервираме пикантните патладжани топлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: