Начин на приготвяне
Искате ли десерт с хрупкава коричка и сладко, направете този тарт със сладко по избор.
В купа сипвате брашното, добавете голямо яйце, меко масло, ванилия, захар и бакпулвера.
С вилица се разбърква на тесто, замесва се, като накрая добавих 2 с.л. брашно от лимец, да не лепне.
Увива се тестото за тарт във фолио и оставяте в хладилника за 30 минути. Отделете малко топче за украса отгоре, останалото се точи на кора върху хартия за печене, после се обръща в тавичка 24 см и краищата се изравняват.
Дъното се дупчи с вилица, отгоре сипвате сладкото, което сте избрали.
Отделеното топче тесто се точи и нарязва на лентички.
Наложете ги отгоре красиво и печете в загрята фурна 180°C около 20-25 минути, докато се зачерви.
Извадете, охладете, нарежете лесния сладък пай и хапнете с кеф.
Намалих захарта за тестото, сладкото също има захар, затова може да сервирате с лъжица гъсто кисело мляко, моето е на баба.
Страхотен летен десерт!
Да ви е сладко!