Начин на приготвяне
300 г е общото количество плодове, вие решавате кое да доминира.
Поръсени с 1 ч.л. брашно /целта е да не потънат на дъното на формата, за печене и да образуват дупки.
Отделете белтъците на яйцата от жълтъците. Разбийте ги с захарта и ванилената захар до сняг с помощта на миксер.
Жълтъците разбийте с маслото, млякото и брашното, добавете белтъчната смес и разбъркайте с шпатула, след което добавете бакпулвера и рома.
В набрашнен ринг или кексова форма изсипете половината от сместа, добавете набрашнения плод и останалата смес от тесто за вашия пандишпанов сладкиш.
Аз пекох плодовия сладкиш на фурна около 40 минути на долен реотан без предварително загряване до суха клечка.
Коментари