Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Пай с ягоди, череши и черници

Пай с ягоди, череши и черници

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108392
Пай с ягоди, череши и черници
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
02/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Хрупкав пай със сезонни плодове - уникален"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • заквасена сметана - 500 г
  • брашно - 3 ч.ч
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 1 пак. или ванилова захар
  • сол - щипка
  • За плънка
  • ягоди - 100 г
  • череши - 100 г
  • черни черници - 100 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото пресейте брашното в купа, добавете сол, бакпулвер.

Разбъркайте, добавете заквасена сметана, смесете с брашно и замесете меко тесто, ако усетите, че брашното е малко добавете още.

Разточете тестото на тънък слой, с дебелина 3 мм. Нарежете на ленти с дължина 20-30 см и ширина 7-8 см.

Поставете ред череши, ред ягоди в средата на всяка лента, поръсете със захар и оформете на тънко руло.

Подредете сладките рула, пълнени с череши, ягоди и черници, във във тавичка под форма на спирала и печете на 200 градуса, докато станат розови на цвят, около 30-40 минути.

Извадете сладката баница от формата, по желание поръсете с пудра захар.

Паят с ягоди, череши и черници е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: