Провансалска салата

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117533961k1
Провансалска салата
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 4
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Какво по-хубаво на масата от една богата провансалска салата?"

Необходими Продукти

  • домати - 5 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • зелен боб - 150 г
  • маруля - 1 бр. малка
  • маслини - 100 г дребни
  • червен лук - 2 глави
  • яйца - 3 бр.
  • аншоа - 12 бр. филенца
  • зехтин - 125 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, обелваме ги и ги режем на 4 части. Отделя се един от доматите и се смила.

Отделно се счуква чесънът и се овкусява със сол, зехтин, лимонов сок, черен пипер.

Смесва се с доматеното пюре. Всичко се разбива и се оставя встрани.

Сваряваме зеления боб в подсолена вода и го смесваме с останалия зарзават, който сме нарязали.

Към всичко това прибавяме маслините, аншоата и яйцата. Обливаме с приготвения доматен сос и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: