Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш с риба и кисели краставички

Борш с риба и кисели краставички

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Борш с риба и кисели краставички1 / 2
21/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 1/2 кг рибно филе
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • гъби - 100 г (мариновани)
  • кисели краставички - 5 бр.
  • дафинов лист - 1/2 бр.
  • лимонов сок
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате рибата на хапки и я мариновате в лимоновия сок и сол. Задушавате лука в олиото и при него сипвате доматеното пюре. Разбърквате.

Режете на ситно киселите краставички. Прибавяте ги към сместа, заедно с рибата, гъбите и дафиновия лист. Заливате с 8 чаши вода и посолявате. Варите супата за около 15 минути.

Сервирате я поръсена със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: