Начин на приготвяне
Натъркайте двете рибни филета със сол, черен пипер, зехтин и естрагон. Завийте във хартия за печене като запечатате във форма на пакетче.
Сложете в тава и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути (или малко по-малко, ако филетата са тънки)
През това време се заемете със соса, който трябва да бъде готов по същото време с мерлузата.
Нарежете всички зеленчуци плюс ябълката и ги задушете в зехтина за 5 минути.
Налейте виното и оставете на отворен капак 1-2 минути, за да се изпари алкохола.
Сипете бульона, посолете на вкус и варете на умерен огън 15 минути, след това пасирайте до гладкост. По желание може да разредите с още малко бульон или вода.
Готовата печена риба извадете от хартията и сложете в плата за сервиране. Залейте с вкусния сос и поднесете мерлузата в папилот с ароматен сос.
Да ви е вкусно!