Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Мерлуза в папилот с ароматен сос

Мерлуза в папилот с ароматен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Мерлуза в папилот с ароматен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
07/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"Ако все още не сме опитвали мерлуза, поправете тази грешка незабавно - може да започнете с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 500 г, 2 бр. филета с кожа
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • естрагон - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
  • Сос за рибата
  • лук - 100 г
  • чесън - 1/2 глава, около 10 скилидки
  • целина - 2 стръка - 100 г
  • ябълки - 60 г (грамаж в обелено и почистено състояние)
  • зехтин - 50 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • рибен бульон - 150 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте двете рибни филета със сол, черен пипер, зехтин и естрагон. Завийте във хартия за печене като запечатате във форма на пакетче.

Сложете в тава и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути (или малко по-малко, ако филетата са тънки)

През това време се заемете със соса, който трябва да бъде готов по същото време с мерлузата.

Нарежете всички зеленчуци плюс ябълката и ги задушете в зехтина за 5 минути.

Налейте виното и оставете на отворен капак 1-2 минути, за да се изпари алкохола.

Сипете бульона, посолете на вкус и варете на умерен огън 15 минути, след това пасирайте до гладкост. По желание може да разредите с още малко бульон или вода.

Готовата печена риба извадете от хартията и сложете в плата за сервиране. Залейте с вкусния сос и поднесете мерлузата в папилот с ароматен сос.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: