Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Пилешки шницел в еър фрайър

Пилешки шницел в еър фрайър

Пилешки шницел в еър фрайър
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусно хапване с тези наистина по-диетични шницели - крехко пилешко филе, хрупкава панировка и почти никакви мазнини"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и нарежете на пържоли. Поръсете със сол и черен пипер от двете страни. Оставете за половин час.

В купа счупете яйцето и разбъркайте с вилица. В друга смесете брашното и галетата.

Пуснете фрайъра на програма fry за 2-3 минути, за да загрере.

Потопете пилешкото филе, първо, в яйцата, а след това оваляйте в галетата. Поставете върху дървена дъска и напръскайте със зехтин от двете страни.

Аз имам флакон тип дезодорант и когато продуктът не ми позволява, както в случая, да мажа със силиконова четка, го използвам.

Поставете апетитните шницели в уреда и гответе за около 15 минути или до готовност.

При необходимост обърнете от другата страна.

Пилешки шницел в еър фрайър - вкусно хапване с тези наистина по-диетични шницели - крехко пилешко филе, хрупкава панировка и почти никакви мазнини :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На колко градуса?
25.01.2024 10:43