Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Ландига - зеленчукова питка

Ландига - зеленчукова питка

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Ландига - зеленчукова питка
Снимка: Дони Ники
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кога се запече, се намазва с масло отгоре - много важна стъпка, която не бива да пропускате!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • топла вода - 150 мл
  • мая - 15 г (прясна)
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 400 г за гъста смес
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • сирене - 150 г
  • бекон - 150 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - за намазване на тавата
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този селски хляб маята се разтваря в затоплените прясно мляко и вода заедно със захарта и 3 с. л. брашно.

Оставя се, докато се активира маята.

Добавят се яйцата, солта и брашното, разбърква се до получаване на смес, която е малко по гъста от кексовата.

Всички изброени продукти се нарязват на ситно и се смесват с тестената смес.

Овкусяват се и плоският селски хляб се изсипват в тавичка, която е намаслена предварително с олио.

Пече се зеленчукова питка Ландига на 180°C в предварително загрята фурна.

Кога се запече, се намазва с масло отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: