Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява на 180 °C.
Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. Намажете хартията с масло. Моята е с диаметър 28 см.
Отделете белтъците от жълтъците. Използвайте две купи.
Добавете към жълтъците крема сиренето и бакпулвера.
Разбийте, първо, белтъците на сняг. Веднага след това разбийте жълтъците с крема сиренето.
Изсипете сместа с жълтъците при белтъците и бъркайте с шпатула на ръка. Разбърквайте бавно и внимателно! Получава се пухкава смес.
Изсипете сместа в тавата и разпределете.
Пече се на 180 °C.
Когато видите, че блатът се е изпекъл отдолу, го извадете и обърнете. Гарнирайте още по ваш вкус и върнете да се доопече.
Намазах кето блата за пица с доматена паста без захар. Сложих малко пушен бекон и маслини. Настъргах чедър.
Отгоре на кето пицата наредих колелца от чушки и завърших с много малко кашкавал.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия