Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват на ситно ренде заедно с кората, посоляват се и се оставят за няколко часа, да се отцедят от излишната вода.
В купа разбиваме яйцата, прибавяме разтопеното краве масло, настъргания кашкавал, бадемовото брашно с бакпулвера, накрая прибавяме и тиквичките. Всичко се разбърква до еднородна смес и се подправя със ситно нарязания копър и сол на вкус.
В голяма правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, се поставя сместа и се разпределя равномерно по цялата тава.
Пече се блатът от тиквички в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути или докато се запече с приятен загар.
Плънката се приготвя, като в купа се смесват натрошеното краве сирене, крема сиренето и заквасената сметана.
При възможност пасирайте с пасатор до еднородна смес. Накрая се прибавя чесънът, нарязан на ситно или пасиран и ситно нарязания копър.
След като е изпечен и охладен, блатът се намазва с плънката равномерно и се навива на солено руло от тиквички.
Това кето руло с блат от тиквички с крема сирене е повече от вкусно, а като добавим и че е диетично...:)