Начин на приготвяне
Накъсайте карфиола на розички, измийте го и подсушете върху хартия. В блендер смелете пармезана, после към него добавете и карфиола. Трябва да се получат трохи.
Сложете настъгания кашкавал, яйцата и подправките. Блендирайте за няколко секунди, за да се смесят добре всички съставки за карфиоления блат.
Ако нямате блендер, може да направите всичко и на ръка, но ще отнеме повече време да наситните всички продукти.
След като сте готови, изсипете гъстата смес в тавата на фурната, в която предваритено сте поставили хартия за печене. Разпределете и оформете в кръг.
Печете блата за пицата за половин час на 180 градуса в затоплена фурна. Щом е готов, намажете с доматен сос. Подредете шунката, добавете каперсите и руколата. Страхотна домашна пица се получава!
Кето пицата с блат от карфиол е вкусна и много свежа, любима на всички у дома!
Коментари
Може би при редактирането на рецептата е възникнала неточност, тъй като в продуктите е указано- кашкавал-80 г. (или друго по избор) От това не става съвсем ясно какво е това "друго" и няма как да бъде нещо различно от кашкавал, за да бъде успешна рецептата. Идеята е да се посочи единствено, че може кашкавала да е друг вид като например гауда, ементал ,зряла моцарела или грюер например.
Дано бъде разбрано правилно, или ако редакторите преценят нека го уточнят в описанието на продуктите. Например в скобите да пише (или грюер, гауда, ементал..)
Благодаря :)