Начин на приготвяне
В купа се слага каймата. Магданозът и лукът се нарязват на ситно и се прибавят. Добавя се яйцето, както и всички останали съставки. Обърква се хубаво.
В кръгла тавичка се слага хартия за печене, която се намазва с олио. Каймата се слага вътре и се разпределя равномерно.
Блатът се слага в загрята на 180 градуса фурна за около 20-тина минути. През това време се приготвят продуктите за гарниране.
Доматът се измива и се реже на шайби. Моцарелата също се реже на шайби. Кашкавалът се настъргва на фино ренде.
Чушките се почистват от семките и се режат на ивички. Когато блатът се е запекъл леко, се намазва с една супена лъжица лютеница, отгоре се подреждат доматите, след това чушките, моцарелата, след това пармезана и накрая кашкавала.
Пицата се слага да се допече за още 10-тина минути до златист загар.
След като е готова, се минава с нож по ръбовете на тавичката и пицата се прехвърля в поднос.
Кето пицата с блат от кайма се поднася топла.
Коментари