Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Кето пица с блат от кайма

Кето пица с блат от кайма

Кето пица с блат от кайма
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Най-добрият блат за пица е от кайма Опитайте и се убедете"

Необходими Продукти

  • За блата
  • кайма - 700 г смес /свинско и телешко/
  • зелен лук - 1/2 връзка /перата/
  • магданоз - 1 връзка /без дръжките/
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • За гарниране
  • лютеница - 1 с.л. фино смляна
  • домати - 1 бр. малък
  • моцарела - 100 грама
  • кашкавал - 150 грама
  • зелена чушка - 1/2 бр.
  • червена чушка - 1/2 бр.
  • пармезан - 40 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага каймата. Магданозът и лукът се нарязват на ситно и се прибавят. Добавя се яйцето, както и всички останали съставки. Обърква се хубаво.

В кръгла тавичка се слага хартия за печене, която се намазва с олио. Каймата се слага вътре и се разпределя равномерно.

Блатът се слага в загрята на 180 градуса фурна за около 20-тина минути. През това време се приготвят продуктите за гарниране.

Доматът се измива и се реже на шайби. Моцарелата също се реже на шайби. Кашкавалът се настъргва на фино ренде.

Чушките се почистват от семките и се режат на ивички. Когато блатът се е запекъл леко, се намазва с една супена лъжица лютеница, отгоре се подреждат доматите, след това чушките, моцарелата, след това пармезана и накрая кашкавала.

Пицата се слага да се допече за още 10-тина минути до златист загар.

След като е готова, се минава с нож по ръбовете на тавичката и пицата се прехвърля в поднос.

Кето пицата с блат от кайма се поднася топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vanya Djordjevich
Vanya Djordjevich
Стана страхотна пицата! :)
22.07.2022 14:34
2
1
Покажи всички подкоментари