gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Спагети с доматено-винен сос

Спагети с доматено-винен сос

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2812k1k2k11
Спагети с доматено-винен сос
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
03/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Перфектните спагети с винен сос...запечени във фурна и с апетитна кашкавалена коричка. Знаете с какво да ги поднесете на масата"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • кайма - 800 г домашна /може и купешка/
  • кашкавал - 200 г
  • пармезан - 40 г фино настърган
  • вино - 150 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • лютеница - 1 буркан /400 г/ фино смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода до половината, сол, няколко капки олио.

Слага се на котлона да заври.

На друг котлон в дълбок тиган се слага олио. След като се сгорещи, в него се запържва каймата, като се използва телена бъркалка, за да може каймата да стане на трохи.

След като се запържи, се слагат подправките и виното.

Изчаква се няколко минути, докато алкохолът се изпари, и се добавя лютеницата, малко вода и пармезанът.

Когато водата заври, пастата се слага да се готви.

След като е готова, се слага в тава, намазана с олио.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

Сосът се добавя към пастата и пастата с доматен сос се обърква се хубаво.

Кашкавалът се разпределя навсякъде и ястието се слага да се запече в нагрята на 180 °C фурна за около 10 минути, докато кашкавалът се разтопи.

Да ви е сладко с тези спагети с доматено-винен сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: