Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото филе на малки хапки. Овкусяваме с подправките и солта.
Загряваме зехтина в тефлонов тиган и сипваме вътре овкусените пилешки хапки. Пържим около 10 минути при непрекъснато разбъркване.
Нарязваме тиквичките на тънки полумесеци и ги сипваме в тигана при пилешкото.Добавяме и нарязания на дребно пресен лук.
Готвим още 10 минути, като от време на време разбъркваме.
Разпределяме готовото ястие в две чинии. Отгоре поръсваме по 2-3 капки балсамов оцет във всяка чиния.
Смесваме цеденото мляко с маскарпонето и сипваме по 2 с.л. върху готовото ястие във всяка чиния.
По желание поръсваме със ситно нарязан пресен лук.
Сервираме нашата диетична вечеря с пилешко и тиквички.