gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Безглутенов хляб с куркума

Безглутенов хляб с куркума

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
7154k2k3k3
Безглутенов хляб с куркума
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
04/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Добавете 2 щипки куркума към сместа и ще получите едно наистина различно хлебче"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме брашното в голяма купа и в средата оформяме кладенче.

В него сипваме солта, зехтина, маята и куркумата. Разбъркваме отвътре навън с дървена лъжица до грубо смесване на състваките.

След това омесваме гладко тесто.

Оформяме на топка и покриваме с кърпа.

Оставяме тестото да втаса за 1 час.

След това го премесваме и го оформяме.

Поставяме го в правоъгълна форма, която предварително сме покрили с хартия за печене и поръсваме отгоре с малко от брашното.

Покриваме отново с кърпа и оставяме за още 30 минути.

Загряваме фурната на 180 градуса и изпичаме в нея хляба за около 20-25 минути.

Безглутеновият хляб с куркума е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: