Начин на приготвяне
Лукът се обелва и се реже на много ситно. Чесънът се бели и се реже на филийки.
Морковите се белят и се режат на дребни кубчета. Чушките се почистват от семките и се режат на дребни кубчета.
В дълбока тенджера се сгорещява олиото и в него се запържват първо лукът и чесънът.
След това се добавят и останалите зеленчуци и се оставят хубаво да се задушат.
През това време доматите се почистват от дупетата, измиват се и се настъргват на едро ренде в голяма купа.
След като зеленчуците са омекнали, към тях се добавят настърганите домати и тези от консерва. Всяка консерва се пълни с топла вода, за да се обере каквото е останало, и се добавя към супата.
Слагат се подправките и доматената супа се оставя да къкри на тих огън за около 45 минути.
След като е готова, се оставя да изстине, пасира се и към нея се добавя нарязаният на ситно магданоз, като се оставя малко за поръсване при сервиране.
Можете да сервирате доматената супа с домашно направени крутони. Да ви е сладко!
Вкусната доматена супа по мамина рецепта е готова.
Коментари