Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Вкусна картофена яхния по мамина рецепта

Вкусна картофена яхния по мамина рецепта

Вкусна картофена яхния по мамина рецепта
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
09/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вкусна картофена манджичка, която можете да си хапвате без угризения"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • чушки - 3 бр. зелени
  • домати - 2 бр. добре узрели и сочни
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава стар
  • лютеница - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л растителен (или протеин)
  • олио - 15 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на средно големи кубчета. Лукът се обелва и се наситнява. Чушките се измиват, почистват се от семките и се нарязват ма едри парчета.

Морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Доматите също се нарязват на не много големи парчета. В тенджера се загрява олио и в него се задушават всички зеленчуци освен доматите.

Когато омекнат, към ястието се добавят доматите. Готвят се няколко минути, след което се добавят картофите.

Постната яхния се овкусява с подправките, доливат се 2 ч.ч. вода, слага се лютеницата, разбърква се и се оставя да се готви на тих огън до готовност.

10 минути преди да дръпнете картофената яхния от котлона, добавете размитият във вода протеин или брашно и гответе, докато се сгъсти.

Много вкусна картофена яхния по мамина рецепта.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Брашното е обикновено, а протеина е растителен, такъв използвах за сгъстяване на яхнията
09.06.2022 17:21