Начин на приготвяне
Пилешките пържоли се нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол и вегета и се объркват.
Чушките се почистват от семките и се режат на ивички. Лукът се обелва и се реже на полумесеци.
Гъбите се отцеждат от водата и ако са цели се режат на филийки. Аз използвах бурканче с готови нарязани гъби.
В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават всички зеленчуци. След като омекнат, се добавя месото.
Задушава се за кратко, добавя се лютеницата, вода и подправките. Разбърква се и ястието се оставя да къкри под капак до готовност.
Ако има нужда се добавя още сол. Да ви е вкусно с тази бърза и вкусна кавърма!
Вкусната пилешка кавърма по мамина рецепта е готова.
Коментари