Начин на приготвяне
Извадете мекото френско сирене Камамбер от хладилника 30 минути преди да започнете да го приготвяте.
Загрейте малък тиган с незалепващо покритие (и с дебело дъно) на силен огън, но не чак на максималната степен, за да не загори сиренето.
Разтопете маслото в нагорещения тиган и сложете Камамбера. Когато коричката му стане тъмно златисто го обърнете, слагайки и другата лъжичка масло.
Печете отново до златиста коричка, след което извадете в чиния.
Намажете отгоре със сладкото от вишни, чийто сладко-кисел вкус се комбинира разкошно с ароматното сирене. Гарнирайте с френско грозде и сини сливи.
По желание може да поръсите с хрупкави орехи, аз правя така по принцип, но точно този път съм ги пропуснала, тъй като нямах.
Сервиирайте и консумирайте докато печеното сирене е топло.
Запеченият Камамбер с масло и сладко от вишни е готов.
Бързо, лесно, вкусно и много изискано!