Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечен Камамбер с масло и сладко от вишни

Запечен Камамбер с масло и сладко от вишни

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечен Камамбер с масло и сладко от вишни
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Изискано предястие, към което гостите няма как да останат равнодушни"

Необходими Продукти

  • камамбер - 250 г питка
  • масло - 2 ч.л.
  • сладко вишни - 2 с.л.
  • плодове - френско грозде и сини сливи
  • ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете мекото френско сирене Камамбер от хладилника 30 минути преди да започнете да го приготвяте.

Загрейте малък тиган с незалепващо покритие (и с дебело дъно) на силен огън, но не чак на максималната степен, за да не загори сиренето.

Разтопете маслото в нагорещения тиган и сложете Камамбера. Когато коричката му стане тъмно златисто го обърнете, слагайки и другата лъжичка масло.

Печете отново до златиста коричка, след което извадете в чиния.

Намажете отгоре със сладкото от вишни, чийто сладко-кисел вкус се комбинира разкошно с ароматното сирене. Гарнирайте с френско грозде и сини сливи.

По желание може да поръсите с хрупкави орехи, аз правя така по принцип, но точно този път съм ги пропуснала, тъй като нямах.

Сервиирайте и консумирайте докато печеното сирене е топло.

Запеченият Камамбер с масло и сладко от вишни е готов.

Бързо, лесно, вкусно и много изискано!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: