Лютеница с тиквички

A.KundevaA.Kundeva
Чирак
4952560
Лютеница с тиквички
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
300 мин.
Порции
8
"Посочените количества са за около 7-8 бурканчета от 300-330 мл вкусна лютеница от тиквички, която трябва да опитате тази година"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • червени чушки - 1 кг
  • доматен сок - 1 кг
  • моркови - 300 г
  • лук - 100 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките, морковите, лукът и магданозът се режат на ситно и се слагат в тава във фурната, да се пекат с фолио.

Чушките се пекат, белят и се нарязват, след което се добавят към другите зеленчуци.

Разбърква се от време на време.

Варят се около 1 час, след което се изважда и пасира.

Добавя се доматеният сок и се вари още 30 минути без фолио, добавят се подправките на вкус към апетитнта лютеница.

Сипва се в буркани и лютеницата с тиквички се стерилизира 10 минути.

Посочените количества са за около 7-8 бурканчета от 300-330 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: