Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Варени раци с бяло вино

Варени раци с бяло вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Варени раци с бяло вино2 / 2
18/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Специалитет от френската кухня, който се приготвя изключително лесно"

Необходими Продукти

  • раци - 16 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • вино - 2 ч.ч. бяло
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1 л топла вода прибавете нарязаните лук, моркови, целина и чесън.

Сипете виното и поставете зърната черен пипер и дафинов лист. Посолете.

Когато сместа заври, сложете раците и варете около 15 минути.

Поднесете със сос от майонеза и горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: