Начин на приготвяне
Тези палачинки наистина стават супер пухкави и меки. Когато ги направих за първи път, се изненадах. Сега са често присъстващи на нашата трапеза.
Отделят се жълтъците от белтъците.
Жълтъците се разбиват с останалите съставки, белтъците - отделно. След това се смесват внимателно, като се бърка бавно с дървена лъжица до хомогенна смес.
В тиган, намазан с олио и загрят, в средата се изсипва по един черпак от сместа и се оставя сама да се разлее по него /*аз ползвам малък тиган и малък черпак/.
Пекат се на средна към ниска температура /* аз ги пека на 5-6 от възможни 9 на моя котлон/ около 3-4 мин. от едната страна и само трийсетина секунди от другата, за да останат пухкави.
В оригиналната рецепта изобщо не се пекат от другата страна, но аз съм с малко дете и реших, че все пак леко ще ги запичам. Подреждат се в чиния и се мажат с масло.
Поднасят се с каквото ги обичате и... С много обич!
Малките пухкави палачинки са готови.