Начин на приготвяне
Започнете с плънката. В купа поставете каймата, добавете ситно нарязания пресен лук, черен пипер и сол (ако е нужно) на вкус. Замесете каймата и ако е много плътна, разредете с малко вода.
Почистете тиквичките и ги настържете в купа на едро ренде, добавете разбитите яйца, загасената сода в оцета, солта и разбъркате. Накрая добавете брашното, отново разбъркайте.
Покрийте дъното на тиган с олио, нагрейте много добре. Със супена лъжица разстелете тънко от сместа с тиквички на няколко места, върху тях поставете тънко 1 ч.л. от плънката и покрийте с 1 с.л. смес от тиквички тънко.
След като добият кафяв цвят отдолу, обърнете палачинките от другата страна и пържите на среден огън за около 3-4 минути.
Подредете готовите палачинки от тиквички върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях. Сервирайте с чеснов сос.