Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с бяло вино и Бешамел

Свинско с бяло вино и Бешамел

стефкастефка
Новак
1
Свинско с бяло вино и Бешамел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • брашно - 3 - 4 лъжички
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе глинен гювеч. Вътре подредете нарязаното на парчета месо, нярязания по-едро лук, моркови и гъби.

Прибавете скълцан магданоз, подправки по ваш вкус и залейте с олиото и бульона.

Сложете гювеча да се пече във фурна 180°C за 45-50 минути или до готовност на месото. Преди ястието да е готово, разбийте брашното с бялото вино и сипете соса в гювеча. Запечете за още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: