Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Дюнери със свинско месо в марината от бяло вино

Дюнери със свинско месо в марината от бяло вино

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Дюнери със свинско месо в марината от бяло вино
Снимка: Evgenia
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Ако и вие сте от хората, които направо се разтапят само при аромата на дюнер, заповядайте тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свински бут - 500 г
  • бяло вино - 100 мл
  • картофи - 3 бр.
  • тортила - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио - за пържене
  • За соса
  • кисело мляко - 100 г
  • чесън - на прах
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и накисваме свинския бут за едно денонощие в марината от бяло вино, черен пипер, червен пипер, сол и чубрица.

При подготовката на домашните дюнери го нарязваме на ситни парченца с остър нож.

Пържим картофите в тиган, след което ги поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината. В същия тиган задушаваме накълцаното свинско месо.

След като е готово, го преместваме в друг съд. Взимаме тортила и преди да я напълним, я напояваме в малкото мазнина, която е останала в тигана.

После редим върху нея пържени картофи, месо и заливаме с чеснов сос (приготвен от разбитото кисело мляко, зехтин, сол и малко чесън на прах). Зеленчуци по вкус!

Да ви е сладко с дюнерите със свинско месо в марината от бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: