Начин на приготвяне
Измиваме и накисваме свинския бут за едно денонощие в марината от бяло вино, черен пипер, червен пипер, сол и чубрица.
При подготовката на домашните дюнери го нарязваме на ситни парченца с остър нож.
Пържим картофите в тиган, след което ги поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината. В същия тиган задушаваме накълцаното свинско месо.
След като е готово, го преместваме в друг съд. Взимаме тортила и преди да я напълним, я напояваме в малкото мазнина, която е останала в тигана.
После редим върху нея пържени картофи, месо и заливаме с чеснов сос (приготвен от разбитото кисело мляко, зехтин, сол и малко чесън на прах). Зеленчуци по вкус!
Да ви е сладко с дюнерите със свинско месо в марината от бяло вино!