Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Вкусен хляб по зоната

Вкусен хляб по зоната

РумиРуми
Новак
3233350
Вкусен хляб по зоната
Снимка: Руми
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Да ви е много вкусно в зоната! А този полезен хляб може да си приготвяте и без да спазвате диета"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 220 г 1 БП+1 БВ
  • овесени трици - 19 г 1 ВБ
  • мед - 1 ч.л. 2 БВ
  • мая - 2 ч.л.
  • масло - 30 г 10 БМ
  • пълнозърнесто брашно - 320 г 23 БВ
  • семена - 51 г 17 БМ по избор
  • яйца - 1 бр.1 БП
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, залейте маята и меда с топлото мляко и изчакайте да се активира.

Направете кладенче в брашното и добавете всички продукти, като оставите жълтъка за намазване и 44 половината семена за поръска.

Добавете и маята и замесете тесто.

Сложете го в подходящ съд, покрито с домакинско фолио, да втасва.

Когато тестото удвои обема си, сложете го във формата за печене, покрита с хартия. Покрийте отново и оставете за десетина минути да втаса отново.

През това време включете фурната на 170 °C с вентилатор.

Направете няколко резки на пълнозърнестия хляб с остър нож, намажете с разбития жълтък и поръсете със семената.

Печете хляба за 40 минути, но все пак всяка фурна пече различно!

Вкусен хляб по зоната - Да ви е много вкусно в зоната!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
На снимката доста добре изглежда хлебчето. Бихте ли добавили в готов вид на печивото - блокове, грамажи... Благодаря!
10.08.2022 17:17
1
Покажи всички подкоментари