Начин на приготвяне
Първо, залейте маята и меда с топлото мляко и изчакайте да се активира.
Направете кладенче в брашното и добавете всички продукти, като оставите жълтъка за намазване и 44 половината семена за поръска.
Добавете и маята и замесете тесто.
Сложете го в подходящ съд, покрито с домакинско фолио, да втасва.
Когато тестото удвои обема си, сложете го във формата за печене, покрита с хартия. Покрийте отново и оставете за десетина минути да втаса отново.
През това време включете фурната на 170 °C с вентилатор.
Направете няколко резки на пълнозърнестия хляб с остър нож, намажете с разбития жълтък и поръсете със семената.
Печете хляба за 40 минути, но все пак всяка фурна пече различно!
Вкусен хляб по зоната - Да ви е много вкусно в зоната!
Коментари