Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Овчарски пай, балансиран по Зоната

Овчарски пай, балансиран по Зоната

РумиРуми
Новак
3233050256
Овчарски пай, балансиран по Зоната
Снимка: Руми
1 / 2
11/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Рецептата за овчарски пай е балансирана за 12 БПВМ. Разделих на 4 парчета по 3 БПВМ всяко."

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 420 г смляно 12 БП
  • гъби - 180 г 0.5 БВ
  • лук - 60 г 0.5 БВ
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 65 г 0.5 БВ
  • грах - 50 г замразен 0.5 БВ
  • чушки - 70 г червена 0, 5 БВ
  • домати - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л. сушена ронена
  • мащерка - 1/3 ч.л. сушена
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 ч.л. 6 БМ
  • галета - 2 ч.л. 0.5 БВ
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • За картофеното пюре
  • картофи - 8 БВ - 480 г
  • прясно мляко - 110 мл 1/2 БПВ
  • краве масло - 2 ч.л. 6 БМ
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвих картофеното пюре, като обелих картофите, нарязах ги на еднакви парчета и ги сварих на пара в мултикукър Instant Pot за 10 минути. Още горещи ги намачках с уреда с дупките. Сложих маслото, добавих прясното мляко и посолих на вкус.

След това нарязах зеленчуците на ситно.

Загрях тиган със зехтина и запържих каймата, смесена с малко вода, докато стана на трохи. Добавих зеленчуците без доматите и граха и готвих десетина минути. След това добавих и тях.

Сложих и червения пипер и всички останали подправки. Налях 100 мл вода и готвих още 5 минути. Магданоза оставих последен, след като изключих котлона.

Прехвърлих в тавичка 20/12 .Отгоре разпределих картофеното пюре и поръсих с галетата.

Пекох апетитния овчарски пай на 180 °C около 40 минути или до зачервяване.

Както виждате, рецептата за овчарски пай е балансирана за 12 БПВМ. Разделих на 4 парчета по 3 БПВМ всяко.

Опитайте моя овчарски пай, балансиран по Зоната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: