Перфектните мекици

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302577841
Перфектните мекици
Снимка: станимира караджова
1 / 3
12/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Пригответе ги по тази рецепта и споделете резултата, като добавите снимка на своите мекички в галерията горе"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250мл топло
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • олио - 200 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме прясното мляко до 37 °C.

В дълбок съд сипваме олио, около 2 пръста. В контейнера на хлебапекарната се слага прясното мляко, яйцето, солта, захарта, олиото и брашното.

Пуска се машината и се омесва меко тесто за мекици.

Оставяме го на топло да втаса.

С намазнени ръце от втасалото тестото, без да се меси отново, се късат малки топки, разтягат се на мекици.

Перфектните мекици се изпържват в сгорещеното олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кое втасва като няма мая?
16.08.2022 08:32
2
1
Покажи всички подкоментари