Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Дълготрайни соленки с мас

Дълготрайни соленки с мас

Ирена ХристоваИрена Христова
Чирак
4717871191
Дълготрайни соленки с мас
Снимка: Анонимен
1 / 4
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Дребни соленки с мас, които могат да ви спасят от сутрешния глад поне няколко дни подред"

Необходими Продукти

  • мас - 250 г свинска - поомекнала
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр. + 1 бр. за намазване
  • сол - 1 ч. лъж.
  • брашно - около 600 гр. брашно, за меко и еластично тесто
  • сирене - 300 г натрошено
  • семена - тиквени семки, сусам, мак и др. (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маста, жълтъците и солта. Добавете киселото мляко и брашното. Месете до получаване на меко и еластично тесто.

В отделен съд пригответе плънката като натрошите сиренето и смесите с белтъците.

Върху набрашнен плот разточете тестото на тънка кора и го нарежете в желана форма и големина. Аз изрязах с чаша кръгове и да прегънах като мидички. Въпрос на предпочитания.

В средата на всеки квадрат/кръг сложете 1 лъжичка от плънката и прегънете на две или на пуричка.

Така получените соленки подредете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете с разбито яйце и поръсете със семена.

Изпечете соленките в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване. Оставете да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих ги. Получиха се чудесни.
26.12.2022 00:21