Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки със извара и свинска мас

Соленки със извара и свинска мас

Соленки със извара и свинска мас
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • извара - 125 г
  • свинска мас - 125 г
  • сол - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • кашкавал - 50 г
  • брашно - 250/300 г
  • ким
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас се разтопява, но не напълно - да омекне. Прибавят се останалите продукти и се замесва тесто.

Разточва се на кора 2 мм.

Намазва се със разбит жълтък.

Поръсва се със семената и отгоре със настърган кашкавал.

Реже се на ленти и след това на квадратчета или домашни соленки на правоъгълници.

Нареждат соленките със извара и свинска мас се в тава на разстояние 1 пръст и се пекат на 200°C до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: