Начин на приготвяне
Бутертестото се разгъва на един лист и се разточва леко с точилка.
Яйцата се разбиват в купичка с вилица. Със силиконова четка се намазва листа бутертесто с яйцето.
Моцарелата се нарязва на ситни кубчета, които се разпределят равномерно по целият лист.
Тестото се завива на руло от дългата му страна. Рулото се реже с остър нож на колелца с диаметър 1.5-2 см.
Тавата се намазнява с краве маслото. Бутеррулцата се нареждат на разстояние едно от друго.
Пекат се вкусните бутерки в предварително загрята фурна на 200 °C първите 10 минути и след това се намаля на 180 °C за още 10 минути, като се наблюдават.
Хапнете си бутерки с яйце и моцарела за закуска, направете ги, когато искате да имате нещо вкусно за хапване по пътя за село или ваканцията ви.
Коментари