Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена змиорка с доматен сос

Пържена змиорка с доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пържена змиорка с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Няма да сгрешите ама никак даже ако приготвите змиорката точно по тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • змиорка - 1 кг
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • За соса
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 1 ч.л.
  • домати - 4 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса, като нарежете чесъна на ситно и го запържите в зехтина. Сипете вътре брашното и разбъркайте добре. Нарежете доматите на филийки и ги прибавете заедно с виното и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 10 минути.

Извадете дафиновия лист и пасирайте готовата смес.

Нарежете змиорката на парчета. Подправете със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в олиото.

Залейте изпържената риба с доматения сос, поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: