Начин на приготвяне
Закуски с кайма на фурна за любителите на пирожки.
В купа поставете киселото мляко и добавете водата, разбъркайте. Разбийте яйцето и заедно с олиото ги прибавете към сместа.
Прибавете солта и добавяйте от пресятото брашно постепенно, замесете меко и нелепнещо по пръстите тесто. Разделете тестото на 12 еднакви по големина парчета, оформени на топчета. Поставете топчетата върху леко набрашнен плот и завийте с чиста кърпа за 15 минути, да си починат.
Пригответе си плънката, в тиган налейте олиото и запържете до омекване, нарязания на ситно лук. Прибавете каймата и пържите при непрекъснато бъркане, докато стане на гранули. Ако е нужно посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Разбъркайте и свалете от котлона, прибавете настъргания кашкавал и отново разбъркайте, за да се разтопи. Оставете да се поохлади.
Всяка топка се разточете на тънка кора, поставете от плънката в средата и сгънете на плик. Подредете всички закуски с кайма в тава, покрита с хартия за печене.
Намажете с предварително разбитите жълтък с прясно мляко и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.
Печете закуските за около 20-25 минути, до златисто кафяв загар. Сочни и вкусни джобчета (банички с кайма)!