Месо печено по градинарски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Месо печено по градинарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"От градината ще наберете най-свежите зеленчуци, а телешкото ще приготвите лесно - и така обядът е готов"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 гр. от задната част
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 70 гр.
  • гъби - 120 гр.
  • домати - 250 гр.
  • зелен фасул - 500 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои, след което го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 гр. масло и пържим до омекване.

Сваряваме почистения фасул в подсолена вода до омекване, нарязваме гъбите на парченца и ги изпържваме в масло. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме на половинки, посоляваме поръсваме с черен пипер, прибавяме парченца масло и печем с месото на грил или в силна фурна.

Нарязваме изпеченото месо на порции и около него подреждаме зеленчука и гъбите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: