Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме месото на парчета и лука на дребно.
Задушаваме ги в олиото и малко вода, заедно с размитото брашно в доматеното пюре.
Поръсваме червения пипер, посоляваме и доливаме топла вода. Прибавяме и нарязаната целина, морков, зеления фасул, граха и предварително задушените в масло и нарязани на ивички гъби.
Варим 20 минути на тих огън и добавяме нарязаните на филийки картофи. Варим до омекване на картофите.
Нарязваме доматите и заедно с лютите чушки ги прибавяме към агнешкото. Оставяме за още 10-тина минути на огъня и прехвърляме ястието в тава. Поръсваме с магданоз и го запичаме във фурната.
Поднасяме запеченото агнешко, поръсено с черен пипер.