Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Запечено агнешко месо по градинарски

Запечено агнешко месо по градинарски

IvankaIvanka
Новак
252422
Запечено агнешко месо по градинарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 г (може и овнешко)
  • лук - 1 гл.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 гл.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • зелен фасул - 1 шепа
  • грах - 3 с.л.
  • гъби - 5 - 6 бр. (50 г - пресни)
  • люти чушки - 5 бр.
  • олио - 100 мл
  • масло - 25 г
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на парчета и лука на дребно.

Задушаваме ги в олиото и малко вода, заедно с размитото брашно в доматеното пюре.

Поръсваме червения пипер, посоляваме и доливаме топла вода. Прибавяме и нарязаната целина, морков, зеления фасул, граха и предварително задушените в масло и нарязани на ивички гъби.

Варим 20 минути на тих огън и добавяме нарязаните на филийки картофи. Варим до омекване на картофите.

Нарязваме доматите и заедно с лютите чушки ги прибавяме към агнешкото. Оставяме за още 10-тина минути на огъня и прехвърляме ястието в тава. Поръсваме с магданоз и го запичаме във фурната.

Поднасяме запеченото агнешко, поръсено с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: