Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия на скара с пикантна марината

Скумрия на скара с пикантна марината

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Скумрия на скара с пикантна марината
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 4 бр.
  • соев сос - 4 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 ч.л. кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете соевия сос, сусама, олиото и меда и разбъркайте. Добавете джинджифила, черния пипер и лимоновата кора.

Почистете скумрията и с остър нож направете няколко разрези. Намажете я със соса. В разрезите поставете лимонова кора.

Сложете така приготвената риба да се пече на скарата за 8-10 мин от всяка страна, като от време на време се маже с маринатата.

Рибата е готова, когато кожата се запече добре и стане лъскава.

Изпечената скумрия се поднася с резени лимон и гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: