Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Пържоли с вермут и сметана

Пържоли с вермут и сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържоли с вермут и сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"За специални моменти и скъпи гости - пържоли с вермут и сметана"

Необходими Продукти

  • телешко месо - пържоли от филето
  • масло - 30 гр.
  • сметана - 100 гр.
  • вермут - сух бял 4 с.л.
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок начуканите леко пържоли. Изпържваме ги от двете страни в силно сгорещено масло, заливаме с вермут и прибавяме сметаната. Разклащаме съда над котлона, докато вермутът се смеси със сметаната. След това задушаваме пържолите на тих огън в продължение на 3 минути, докато сосът се сгъсти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: