Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пържоли със сметана и гъби в йенско стъкло

Пържоли със сметана и гъби в йенско стъкло

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Пържоли със сметана и гъби в йенско стъкло
Снимка: Петя Тоскова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"В сметанов сос с топено сирене пържолите се чувстват като в Рая"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 500 г (филе от гърди)
  • печурки - 250 г
  • сметана - 400 мл за готвене
  • топено сирене - 100 г
  • соев сос
  • пипер меланж
  • пресни картофи - 2 бр.
  • копър - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе го режете, така че да станат пържоли да приличат на пеперуда и го овкусявате с пипер меланж, соев сос и ги оставяте за около час.

После в йенска тенджера редите пържолата, след това гъби, топено сирене и така, докато свършат пържолките.

Отгоре завършвате с гъби и слагате картофите, които сме обелили и нарязваме на шайби.

Добавяме и сметана и похлупваме и печем във фурна, която е загрята предварително, до готовност.

Бон Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: